Maku

Juuripersilijakeitto

40 min
0
0

Perinteinen purjo-perunakeitto saa rutkasti lisää makua, kun joukkoon lisätään juuripersilijaa.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gjuuripersilijaa
  • 400 gpuikuloita
  • 150 gpurjon valkoista osaa
  • 1 rklvoita
  • 1 lkanalientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 50 gpurjon vihreää osaa
  • nokare voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuori sekä kuutioi juuripersilijat ja puikulat. Halkaise purjon pala ja huuhtele huolellisesti. Viipaloi purjo. Sulata voi kattilassa ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää  juuripersilijat ja puikulat, jatka kuullottamista hetki. Lisää kuuma kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Halkaise pala purjon vihreää osaa ja huuhtele hyvin, viipaloi. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää paistettua purjoa keiton pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0