Maku

Juuresvokki ja kalkkunapihvit

25 min
4.5
0

Juuresvokki ja kalkkunapihvit

GL
LA
MA
MU
0
4.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gporkkanaa
  • 300 gpalsternakkaa
  • 200 glanttua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 480 gkalkkunaleikkelettä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori, paloittele ja leikkaa juurekset mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy vokkipannussa tai paistokasarissa. Vokkaa juureksia ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

Ota kalkkunanfileeleikkeet huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Paista ne pannulla öljyssä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle sitruunamehua.

Tarjoa juuresvokin ja kalkkunapihvien kanssa halutessasi sitruunalla ja sinapilla maustettua jogurttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä