Kotivinkki

Juuresvartaat

0
0

Juuresvartaat

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • yhteensä 800 glanttua, palsternakkaa
  • yhteensä 800 gesikypsytettyjä maissintähkiä
  • yhteensä 800 gfenkolia
  • yhteensä 800 gbataattia
  • 600 - 800 gvalmiiksi keitettyjä uusia perunoita
  • ½ dlvaaleaa balsamicokastiketta
  • 2 rklruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • puisia varrastikkuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pane puuvarrastikut veteen likoamaan noin tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta ne kestävät grillaamisen.

2. Kuori ja kuutioi lanttu, palsternakka ja bataatti. Keitä kuutioita noin 3 - 5 minuuttia suolalla maustetussa pienessä vesimäärässä. Valuta ja nosta juurekset jäähtymään.

3. Leikkaa maissintähkät 4 - 5 palaksi. Puolita tarvittaessa keitetyt perunat

4. Pujota perunanpuolikkaat varrastikkuihin vuorotellen muiden kasvispalojen kanssa.

5. Sekoita öljy balsamicokastikkeeseen.

6. Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Voitele vartaita balsamicokastikkeella grillauksen loppupuolella. Mausta valmiit vartaat suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

Vinkki Voit valmistaa balsamicokastikkeen myös itse. Lisää kattilaan yhtä paljon balsamicoviinietikkaa ja sokeria. Keitä seosta, kunnes siitä tulee löysähköä siirappia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä