Maku

Juuressämpylät

1 h 45 min
5
0

Juuressämpylät

Nämä sämpylät saavat viehättävän makunsa uunissa paahdetuista juureksista, joita tässä reseptissä on reilusti.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

paahdetut juurekset

  • 300 gporkkanaa
  • 300 gpalsternakkaa
  • 1 dlöljyä
  • 1 tlsuolaa

taikina

  • 4 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 12-14 dlsämpyläjauhoja

lisäksi

  • vettä (voiteluun)
  • 2 dlkurpitsansiemeniä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Viipaloi hyvin pestyt juurekset uunivuokaan tai pellille. Pyörittele kasvikset öljyssä ja suolassa.

Paahda 250 asteessa noin 20-30min, kunnes juurekset ovat saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä.

Kaada juurekset kulhoon öljyineen ja painele niiden rakennetta rikki.

Lisää sekaan kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Murusta hiiva sekaan ja sekoita hyvin. Lisää myös hunaja ja suola.

Lisää jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota 30 minuttia leivinliinan alla.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 20 osaan. Muotoile sämpylöiksi pellille ja kohota 30 minuuttia.

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä