Juurespizza

Reseptin ainekset (3 kpl)
Pohja:
- 25 ghiivaa
- 2½ dlvettä
- ½ tlsuolaa
- ½ dloliiviöljyä
- 1½ dltäysjyvävehnäjauhoja
- noin 3½ dlvehnäjauhoja
Täyte:
- 1sipuli
- 1porkkana
- 1palsternakka
- pala kaalia
- 3 rklöljyä
- 1 tltimjamia
- 1 tloreganoa
- noin ½ tlsuolaa
- ripaussokeria
- ripausmustapippuria
Lisäksi:
- 200 granskankermaa tai crème fraichea (28 % rasvaa)
- ½ dlkurpitsansiemeniä
- 50 gparmesaania raastettuna
- (hyvää oliiviöljyä viimeistelyyn)
Näin teet juurespizzan
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, täysjyväjauhot ja puolet vehnäjauhoista.
2. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
3. Kuori sipuli ja juurekset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset karkeaksi tai vuole ne suikaleiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi kaali ohueksi. Mittaa, että kasvissilppua tulee yhteensä noin 1 ½ litraa.
4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset. Kuullota sekoittaen, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää mausteet. Jatka kypsennystä vielä muutama minuutti.
5. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli osat halkaisijaltaan 25–28 cm:n ohuiksi pohjiksi. Nosta
pohjat leivinpapereiden päälle.
6. Jaa ranskankerma pizzapohjille ja levitä se tasaiseksi. Jaa seuraavaksi juurespaistos pizzoille. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja lopuksi reilusti parmesaania.
7. Vedä juurespizza leivinpaperin kanssa pellille. Paista pitsat yksitellen 250–275-asteisen uunin alimmalla tasolla noin seitsemän minuuttia. Pirskota kuuman juurespizzan päälle hyvää oliiviöljyä
Kurkkaa myös muut lähiruokareseptit!