Juurespiirakat

1 h 40 min
5
0

Juurespiirakat

Juurespiirakan hieno pintakuvio syntyy pursottamalla. Salaisuutena on tuulihattutaikina, jota käytetään sekä piirakan pohjaan että kanteen. Saat ohjeella kaksi herkullista piirakkaa. 
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Tuulihattupohja

  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlgrahamjauhoja
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Kasvistäyte

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlkirveliä
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 400 gkermaviiliä
  • 1 dlsinihomejuustoa (muruina)
  • 1 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna vesi, suola ja öljy kattilassa kiehuvaksi. Lisää jauhot samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Ota taikinasta vähän yli puolet pohjaa varten.

Voitele kaksi (à 18 cm x 18 cm) piirakkavuokaa. Taputtele taikina vuokiin. Siirrä loppu taikina pursotuspussiin.

Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna sipulit. Kuullota kasvikset öljyssä vokkipannussa tai isolla pannulla. Lisää mausteet ja hauduta hetki. Sekoita munat, kermaviili ja juustot keskenään. Lisää jäähtynyt kasvisseos.

Kaada täyte vuokiin. Pursota loppu taikina koristeeksi piirakan reunoille ja päälle.

Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä