Maku

Juuresmosaiikkikeitto

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
GL
KA
MU
4
0
Julkaistu: 18.12.2013


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpunajuurta
  • 1 kplkeltajuurta
  • 1 kpljuuripersiljaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 50 glanttua
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 10 dlkasvislientä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlrakuunaa
  • 1 kplsuolakurkkua

Lisäksi

  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 tlpiparjuurta (raastettuna)
Tulosta

Silppua sipuli. Kuori juurekset ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää sipuli ja juurekset. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

Lisää pyree ja kuumenna vielä hetki. Kaada kasvisliemi kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia.

Mausta keitto balsamicolla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Kiehauta, pane päälle kansi ja anna makujen tekeytyä vielä jonkin aikaa. Lisää lopuksi kuutioitu suolakurkku.

Tarjoa juuresmosaiikkikeitto piparjuuriraasteella maustetun ranskankerman tai pelkän piparjuuriraasteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »