Maku

Juuresmosaiikki

40 min
3.7
1

Juuresmosaiikki

GL
KA
MU
1
3.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gperunaa
  • 400 gporkkanaa
  • 300 glanttua
  • 150 gjuuriselleriä
  • 150 gpalsternakkaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 2 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 rklpiparjuurta
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa kaikki pieniksi (1 × 1 cm) kuutioiksi. Pidä perunat erillään.
Kuumenna paistokasarissa nokare voita ja kumoa juurekset pannuun. Kääntele noin 5 minuuttia. Lisää perunat ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
Anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Lisää kerma ja pippurit. Hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, että seos pysyy mehevänä.
Mausta lopuksi sitruunamehulla, raastetulla piparjuurella ja persiljalla. Tarkista juureksien maku.
Tarjoa juuresmosaiikkia poro-sienipyöryköiden lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä