Kuvat
Julkaistu 17.5.2010

Juureskeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplporkkanaa
- 150 gbataattia
- 200 glanttua
- 1/2 kpljuuriselleriä
- 1 kplpalsternakkaa
- 1 kplsipulia
- 10 dlvettä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tltimjamia
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1/4 tlmustapippuria
- 200 gkeittokinkkua
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Kiehauta vesi. Lisää suola, timjami, liemikuutio sekä kasvikset. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää juureskeittoon halutessasi lopuksi suikaloitu keittokinkku. Tarjoa juureskeiton lisänä tuoretta ruisleipää. ●Keittojuures- ja vihannespakasteita käyttämällä säästät kasvisten pilkkomisajan, ja keitto valmistuu tosi nopsaan.