Juureskakku

2 h 30 min
4
1

Juureskakku

GL
KA
MU
1
4
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 glanttua
  • 200 gporkkanaa
  • 200 gpalsternakkaa
  • 200 gnaurista
  • 200 gkeltajuurta
  • 50 gvoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (lehtiä)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori juurekset ja leikkaa ne läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten viipalointi sujuu mandoliinilla.

Sulata voi ja lisää sekaan öljy, valkosipuli ja suola.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) niin isolla arkilla leivinpaperia, että sitä riittää myös vuoan päälle käännettäväksi. Lado juurekset kerroksittain vuokaan. Valuta kerrosten väliin voisulaa ja parmesaania. Ripottele päälle timjamia ja pippuria. Kaada vuokaan vesi. Käännä paperi paistoksen päälle ja nosta painoksi pyöreä uunivuoka.

Kypsennä juureskakkua 200 asteessa 30 minuuttia, pienennä lämpö 180-asteeseen ja jatka kypsennystä noin 1 tunti. Tarkista juuresten kypsyys tikulla. Poista vuoka ja paperi juurespaistoksen pinnalta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä