Sekoita purkissa vesi ja vehnäjauhot. Anna seistä peitettynä huoneenlämmössä 1 vrk.
Lisää vesi ja jauhot juureen. Sekoita, peitä ja anna seistä huoneenlämmössä 1 vrk.
Lisää juureen vesi ja vehnäjauhot. Sekoita ja anna seistä huoneenlämmössä 1 vrk.
Yhdistä tilavassa kulhossa 1 dl taikinajuurta, vesi ja jauhot. Peitä ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä
Lisää edellispäivän taikinajuureen veteen liuotettu hiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa 10 minuuttia (tai yleiskoneella matalalla nopeudella 5 minuuttia).
Poista viikunoista kova kanta ja silppua hedelmät pienemmiksi. Sekoita ne taikinaan. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa taikina kahtia. Muotoile pyöreiksi leiviksi.
Ripottele päälle jauhoja. Kohota noin tunnin ajan.
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja jätä pelti sisälle kuumenemaan.
Tee kohonneisiin viikunaleipiin viillot ja siirrä ne kuumalle pellille. Paista 15 minuuttia.
Laske uunilämpö 200 asteeseen. Paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes juureen leivotut viikunaleivät ovat kypsiä. Tuuleta avaamalla luukkua muutaman kerran paistamisen aikana. Anna leipien jäähtyä ritilällä.