Juulian siemensämpylät

1 h 45 min
4
0

Juulian siemensämpylät

LA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 4 dlappelsiinitäysmehua
  • 3 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %) (laktoositon)
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 4 rklrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 3 rklpellavansiemeniä
  • 3 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä mehu ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteen joukkoon. Vatkaa sekaan suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähitellen, samalla taikinaa puuhaarukalla sekoittaen. Lisää öljy, kun taikina alkaa tuntua kimmoisalta. Vaivaa vielä taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta pellille. Tee näin kaikille taikinapaloille ja asettele ne vierekkäin, noin sentin välein. Peitä sämpylät liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele kohonneet sämpylät munalla. Ripottele sämpylöiden päälle reilusti siemeniä.
Paista Juulian siemensämpylöitä 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskettuneita.

Vinkki!

Leivo sämpylät hyvissä ajoin ja pakasta. Ota sämpylät sulamaan juhlapäivän aamuna.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä