Maku

Jussin perunamunakas

40 min
0
0

Jussin perunamunakas

GL
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 150 gperunaa
  • 50 gsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 30 gaurinkokuivattua tomaattia (paloiteltuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 kplmunaa
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori perunat tai pese ne huolellisesti harjaten. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.

Kuumenna pienellä, pinnoitetulla paistinpannulla öljy ja voi. Nosta perunat ja sipulit pannulle ja paista silloin tällöin käännellen, kunnes perunat ovat pehmenneitä ja osittain ruskistuneita, noin 10 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä puolet suolasta ja mustapippurista. Laske lämpö minimiin.

Sekoita keskenään munat, juustoraaste, basilika sekä loppu suola ja pippuri. Kaada seos perunoille ja nostele niitä lastalla, jotta munaseos leviää tasaisesti. Peitä pannu kannella ja jätä munakas kypsymään noin 10 minuutiksi.

Kun pinta on lähes hyytynyt, käännä munakas suuren lautasen tai leikkuulaudan avulla. Nosta lauta pannun päälle ja paina lautaa kämmenellä pannua vasten. Kippaa pannu ympäri, jotta munakas putoaa laudalle. Liu’uta munakas takaisin pannuun. Lisää tarvittaessa lämpöä ja anna munakkaan paistua myös toiselta puoleltaan kauniin ruskeaksi, muutaman minuutin ajan.

Nosta pannu syrjään ja anna perunamunakkaan vetäytyä pannulla hetki. Pakkaa perunamunakas evääksi ja nauti sitä huoneenlämpöisenä tai lämmitettynä raikkaan salaatin, esimerkiksi valkosipulisella salaattikastikkeella maustetun tomaattisalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä