Maku

Juhlavat ruislastut

1 h
3.5
0

Juhlavat ruislastut

Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Kun lohi-tuorejuustotäyte, avokado-kalkkunatäyte sekä tulinen tofutäyte löytävät tiensä rapsakan ruislastun päälle, ovat täydelliset ja juhlavat sormisyötävät valmiit!

Ainekset (60 kpl)

  • 300 gruislastuja

Tuorejuustotäyte

  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 4 rkltuoretta tilliä

Avokado-kalkkunatäyte

  • 2 kplavokadoa
  • 1 rkllimettimehua
  • 1/2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 gkalkkunaleikkelettä
  • 1/2 tlmustapippuria

Tofutäyte

  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 300 gtofua (pehmeää)
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rklhunajaa
  • 1/4 tlchilijauhetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Valmista tuorejuustotäyte. Notkista juusto ranskankermalla. Pursota täytettä ruislastulle. Koristele juhlavat ruislastut kylmäsavulohipaloilla ja tillillä.

Valmista avokado-kalkkunatäyte. Soseuta avokadon malto. Purista päälle limettimehua. Hienonna sipulit ja leikkeleet. Sekoita ainekset keskenään. Levitä seosta ruislastuille. Rouhaise koristeeksi mustapippuria.

Valmista tofutäyte. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä seosta ruislastuille. Juhlavat ruislastut saat koristelemalla chilijauheella ja chiliviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
3.5