Maku

Juhlava soija-makaronilaatikko

50 min
0
2

Juhlava soija-makaronilaatikko

KA
LA
MU
2
0
Teksti Arja-Liisa Ingus
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 4 dlsoijarouhetta
  • 10 dlvettä
  • 500 gtäysjyväpastaa

Kastike

  • 4 kplsipulia (silputtuna)
  • 6 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 2 dltomaattipyreetä
  • 175 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 dloliiveja (hienonnettuna)
  • 5 rklsoijakastiketta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Sekoita kasvisliemi soijarouheeseen, anna turvota 10 minuuttia. Keitä makaronit kiehuvassa vedessä kolme minuuttia. Kumoa valutetut makaronit uunivuokaan.

Valmista kastike. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää pannuun soijavalmiste, tomaattipyree, yrtit, oliivit sekä soijarouhe liemineen. Murenna homejuusto joukkoon ja kuumenna seos. Lisää lopuksi kastikkeeseen soijaa vähitellen, tarkista maku.

Sekoita kuuma kastike makaronien kanssa. Nosta juhlava makaronilaatikko uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

•Koristele valmis soija-makaronilaatikko halutessasi ruohosipulinkukilla tai muiden yrttien kukilla.

•Vaihda homejuuston tilalle vaihteeksi halloumi- tai mozzarellajuustoa, niin saat ruoasta erimakuista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä