Maku

Juhlava lammaswokki

30 min
0
0

Juhlava lammaswokki

LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkaritsan sisäfileetä
  • 3 rklteryaki-kastiketta
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tltuoretta chiliä (viipaloituna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 kplpunasipulia
  • 100 gsiitakesieniä
  • 150 gherneenpalkoja
  • 1 dlcashewpähkinöitä (paahdettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Leikka liha ohuiksi suikaleiksi ja siirrä kulhoon. Mittaa teriyaki-kastike kulhoon ja puserra joukkoon valkosipulit. Lisää inkivääriraaste sekä chili ja suola. Kääntele lihasukaleita marinadissa ja jätä maustumaan vartiksi.

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Puhdista sienet ja revi isot sienet lakista kahtia. Huuhtele sokeiriherneenpalot ja esikypsennä hetki mikroaaltouunissa tai ryöppää vedessä. Voit myös käyttää pakastettuja palkoja. Ne on syytä sulattaa ja valuttaa ennen wokkiin menoa.

Kuumenna wokissa tilkka öljyä ja ruskista lihat siinä kahdessa erässä. Lisää sokeriherneenpalot, sipulilohkot sekä sienet. Nostele seosta kahdella puulastalla, lisää pähkinät sekä halutessasi teriyaki-kastiketta. Tarkista maku.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä