Kotivinkki

Juhlava joulukakku

0
0

Juhlava joulukakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gpunaisia cocktailkirsikoita
  • 1 dlviikunoita
  • 1 dlaprikooseja
  • 1 dlkorintteja
  • 3 dlviskiä
  • 200 gcashewpähkinöitä
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 175 gvoita tai margariinia
  • 2 dlvaaleaa muscovado- tai fariinisokeria
  • 2 dlsokeria
  • 3keltuaista
  • 3valkuaista
  • rasvaa vuoan voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Jätä 10–12 kokonaista kirsikkaa koristeeksi. Puolita loput. Paloittele viikunat ja aprikoosit saksilla pikkupaloiksi. Laita hedelmät viskiin maustumaan yön yli.

2. Valuta hedelmät ja säästä liemi. Jätä liemestä ¾ desilitraa talteen kakun kostuttamista varten.

3. Murskaa pähkinät pienemmiksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, hedelmät ja pähkinärouhe.

4. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

6 Sekoita jauhoseos sokerivaahtoon vuorotellen hedelmäliemen kanssa. Sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

7. Voitele 2-litrainen vuoka, asettele kirsikat vuoan keskelle koristeeksi ja kaada taikina vuokaan.

8. Kypsennä kakkua 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Laita leivinpaperi kakun suojaksi ensimmäiseksi paistotunniksi.

9. Jäähdytä kakku ja kumoa se. Pese vuoka puhtaaksi ja laita kakku takaisin vuokaan.

10. Pistele kakkuun reikiä puutikulla ja valuta hedelmäliemi kakkuun.

11. Pakkaa kakku vuokineen tiiviisti folioon ja laita jääkaappiin maustumaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä