Kotivinkki

Juhlava jäätelöjälkiruoka

30 min
0
0

Juhlava jäätelöjälkiruoka

Juhlava jäätelöjälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Luksusluokan jäätelöannos vaatii hieman esivalmisteluja mutta se kannattaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2-3banaania
  • 12-18valmista marenkiruusuketta
  • noin 1 lkermajäätelöä

Sokeripaahdetut pekaanipähkinät:

  • 70 gpekaanipähkinöitä
  • 2 rklvettä
  • 1 rklsokeria

Lämmin suklaakastike:

  • 2 dlvettä
  • 250 gtummaa suklaata (70 %)
  • 1 rklvaniljasokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Juhlava jäätelöjälkiruoka

1. Aloita valmistamalla pekaanipähkinät. Mittaa paistinpannulle pähkinät, vesi ja sokeri. Säädä liesi täydelle teholle ja sekoittele pähkinöitä, kunnes kaikki vesi on haihtunut pois ja pannulta tulee pieni paahtuneen sokerin tuoksu. Kaada pähkinät kulhoon jäähtymään.

2. Valmista suklaakastike. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää paloitellut suklaat ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Mausta kastike vaniljasokerilla.

3. Vaahdota kerma ja viipaloi banaanit. Murskaa marenkeja hieman. Kaada pekaanipähkinät leikkuulaudalle ja rouhi veitsellä hieman pienemmiksi.

4. Kokoa jäätelöannokset. Jaa annoskulhoihin jäätelöä, banaaniviipaleita, kermavaahtoa, marenkimuruja, pekaanipähkinärouhetta ja lämmintä suklaakastiketta. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä