Maku

Juhlava broilerisalaatti

2 h 30 min
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 150 gmakaronia
  • 1 1/2 dlmaissinjyviä
  • 1 1/2 dlartisokansydämiä
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 1 dloliiveja
  • 1/2 dlpunasipulia (viipaloituna)

Kastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Tee ensin kastike. Käytä tomaatti- tai artisokkapurkista valmiiksi maustunutta öljyä ja sekoita siihen sitruunamehu ja mausteet. Mittaa kypsät makaronit kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Ainakin tähän asti kannattaa tehdä ruokailua edeltävänä päivänä, jotta pasta ehtii maustua.

Sekoita muut makuaineet pastan joukkoon. Jos edellisen päivän aterialta jäi broileria, pilkkoa ne paloiksi ja sekoita joukkoon. Voit myös paistaa tai grillata broilerin rintafileet ja nostaa ne lämpiminä salaattiannosten päälle.

MITÄ PIDIT?
0