Maku

Juhlava broilerinmaksapatee

3 h 25 min
0
0

Juhlava broilerinmaksapatee

MU
GL
0
0
Teksti Henna Pöllänen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 2 rklrusinoita
  • 2 rklkonjakkia
  • 300 gbroilerinmaksaa
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlpippurisekoitusta
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 rklappelsiinitäysmehua
  • 3 rklruohosipulia (silputtuna)
  • 50 gsulatejuustoa (rasvaa 9-12 %)
  • 50 gvoita
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Pane rusinat maustumaan konjakkiin. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi (poista tarvittaessa kalvot). Kuumenna rasva pannulla ja lisää joukkoon maksapalat sekä purjo. Älä kypsennä maksaa aivan kypsäksi, vaan jätä sisältä aavistuksen verran punertavaksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon myös appelsiinikuoriraaste sekä -mehu.

Soseuta maksa-purjoseos esim. monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Lisää joukkoon sulatejuusto ja voi.

Anna koneen taas käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää vielä ranskankerma sekä ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi. Kaada viimeisenä rusinat liemineen ja sekoita kevyesti sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Jäähdytä broilerinmaksamousse jääkaapissa. Tarjoa broilerinmaksapatee joko alkupalana makean limpun kanssa tai sellaisenaan karpaloilla koristeltuna joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä