Maku

Juhlaleipä

3 h
0
0

Juhlaleipä

MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 7 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tljuustokuminaa (jauhettuna)
  • 3/4 dlsiirappia
  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 100 gperunasosejauhetta
  • 350 gruismallasta
  • 10 dlsämpyläjauhoja

Voiteluun

  • 2 rklsiirappia
  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvettä

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kumina, siirappi ja rasva. Sekoita. Lisää perunasosejauhe, maltaat (5 dl) ja puolet sämpyläjauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta kimmoisa, kulhon laidoista irtoava taikina. Peitä ja siirrä kulho lämpimään paikkaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa jauhotetulle työpöydälle kumottu taikina kolmeen osaan. Nujerra palat ja nosta ne joko leipävuokiin tai pyöräytä leiviksi.

Peitä ja anna kohota. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele juhlaleivät ja paista niitä 50–60 minuuttia. Voitele juhlaleipiä paistumisen aikana siirappiseoksella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä