Unelmien Talo&Koti

Malja keskikesälle! Kinuskikissan jälkiruokamaljat päättävät juhannusaterian tyylillä

4 h 15 min
KA
MU
0
0

Juhlista juhannusta Kinuskikissan upeilla jälkiruokamaljoilla, joissa Suomen kesää symboloi koivun kaarnaa muistuttava suklaakoristelu. Suklaapohjan päälle lisätään raikas, appelsiinilla maustettu kerma-tuorejuustotäyte.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (5 annosta)

Suklaapohja

  • 75 gvoita
  • 50 gtummaa suklaata
  • ¾ dl sokeria
  • 1muna
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa

Lasien koristeluun

  • noin 25 gtummaa suklaata

Täyte

  • 2 ½ liivatelehteä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1luomuappelsiini
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tlvaniljauutetta

Pinnalle

  • vihreää matcha-teejauhetta
  • kakkupapereita ja -pitsejä sapluunaksi

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h 15 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Juhannuksen jälkiruokamaljat valmistuvat näin:

  1. Laita voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vuoraa pieni uunivuoka (14 × 14 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Pohja on rakenteeltaan hieman kostea ja helposti muovautuva. Ota pohjasta sopivan kokoisia paloja joko leikkaamalla tai muotilla. Painele palat lasien (2,5 dl) pohjalle. Pyöreän lasin pohjan voi tasoittaa muruilla. Nosta jääkaappiin, jotta lasin pinta viilenee.
  3. Sulata koristeluun tuleva tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (1 mm). Pursota koivun kaarnaa muistuttavia viivoja lasien sisäpintaan. Anna kuvioiden jähmettyä jääkaapissa.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä tuorejuusto, sokeri, vaniljauute ja kuoriraaste. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Kaada tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
  5. Kaada täytettä lasien yläreunaan saakka. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  6. Koristele siivilöimällä päälle matcha-teejauhetta. Käytä sapluunana kakkupapereita tai pitsejä.

Vinkki!

Voit valmistaa juhannusmaljat jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0