Kotivinkki

Jouluomena-keikauskakku

0
0

Jouluomena-keikauskakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 75 gvoita
  • ¾ dlruokosokeria
  • 3omenaa

TAIKINA:

  • 200 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 2 dlruokosokeria
  • 2kananmunaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata voi ja kaada se (pinnoitettuun) tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä voi-sokeriseos valuu pohjan raoista uuniin. Lisää sokeri voisulan päälle.

2. Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vuoan pohjalle.

3. Valmista taikina. Sulata rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Yhdistä voisula, sokeri, kananmunat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.

4. Lusikoi taikina omenoiden päälle. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa kakku heti kuumana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä