Kotivinkki

Joulun tuhatlehtikakku

1 h 40 min
0
0

Joulun tuhatlehtikakku

Tuhatlehtikakussa on pala palalta ja kerros kerrokselta rapsahtavaa makua.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–12 annosta)

  • 450 gpakastettua filotaikinaa

Täyte

  • 150 gsulatettua voita
  • 5 dlkuivattuja marjoja ja pähkinärouhetta
  • kanelia

Siirappi

  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1 ½ dlhunajaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1granaattiomenan mehu
  • ½ tlkanelia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Taita yksi filotaikinalevy varovasti kaksinkertaiseksi ja nosta se uunivuokaan. Sivele taikinalevy voisulalla. Taita seuraava taikinalevy, nosta vuokaan ja voitele se. Ripottele päälle kanelia ja marja-pähkinäseosta. Taita taikinalevy, nosta vuokaan ja voitele se. Taita seuraava taikinalevy, voitele ja ripottele taas kanelia ja marjapähkinäseosta. Jatka näin taikinalevyt loppuun. Asettele vuorotellen siis pelkkä, voideltu taikinalevy ja sitten taas voideltu ja marjainen levy. Sivele vielä päällimmäinen levy voisulalla. Leikkaa päällimmäinen levy neliöiksi vuoassaan terävällä veitsellä.

3. Paista kakkua ensin 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

4. Sekoita kattilassa fariinisokeri, hunaja, sitruunamehu, granaattiomenan mehu ja kaneli. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä seos.

5. Leikkaa kakku pintaan merkittyjen neliöiden mukaan. Valuta siirappi kakun päälle ja koristele tuhatlehtikakku vielä granaattiomenan siemenillä.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä