Kotivinkki

Joulun perunalaatikko

15 h 30 min
0
0

Joulun perunalaatikko

Perunalaatikko onnistuu, kun annat perunasoseen imeltyä yli yön.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgjauhoisia perunoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 50 gvoita
  • 5 dlmaitoa
  • suolaa
  • siirappia
  • korppujauhoja
  • voita

Tee näin

15 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 h

Perunalaatikko valmistuu näin:

1. Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne kuumina. Se onnistuu parhaiten suojahanskat käsissä.

2. Survo perunat ja lisää survokseen vehnäjauhot. Peitä astia ja anna perunoiden imeltyä lämpimässä paikassa yön yli. Sekoita perunasosetta muutaman kerran imeltymisen aikana.

3. Sulata voi. Sekoita perunasoseeseen maito ja sulatettu voi. Sose saa olla juoksevan löysää. Mausta sose suolalla ja siirapilla, jos perunalaatikko ei ole imeltynyt tarpeeksi.

4. Voitele uunivuoka ja kaada sose vuokaan. Voit valmistaa perunalaatikon myös pienissä annosvuoissa, silloin paistoaika lyhenee 2 tuntiin.

5. Ripottele pinnalle ruiskorppujauhoja ja valuta rasvaa päälle. Muotoile korppujauhoista kuvio laatikon pinnalle piparimuotin avulla.

6. Paista perunalaatikkoa uunin keskiritilätasolla 150 asteessa 3 tuntia.

Vinkki!

Kokeile tavallisen korppujauhon sijaan ruiskorppujauhoja. Rukiin maku rimmaa mainiosti kotimaisten juuresten makuun.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä