Kotivinkki

Joulun omenainen jälkiruoka

0
0

Joulun omenainen jälkiruoka

Joulun paras jälkiruoka jää mieleen koko tulevaksi vuodeksi. Perinteiset uuniomenat muuttuvat gourmet-jälkkäriksi, kun kuorrutat ne mantelilla ja tarjoat riisivaahdon ja karpalokastikkeen kera. 
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6pientä omenaa
  • kanelia maun mukaan
  • voita

Mantelikuorrutus

  • 50 gmargariinia
  • 1 ½ rklvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmaitoa
  • 50 gmantelilastuja

Riisivaahto

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 2 dlvettä
  • 4 dlkulutusmaitoa
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 ½–2 dlvaahdotettua kuohukermaa

Karpalokastike

  • 1 pspakastekarpaloita (200 g)
  • 5 rklvaaleaa siirappia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Valmista ensin riisipuuro. Pane paksupohjaiseen kattilaan puuroriisi ja vesi. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on haihtunut.

2. Lisää kattilaan maito ja jatka keittämista matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Mausta puuro sokerilla ja vaniljasokerilla ja anna sen jäähtyä.

3. Valmista karpalokastike. Paseeraa sulatetut karpalot tiheän siivilän läpi kulhoon. Mausta karpalosose siirapilla ja nosta se peitettynä viileään tarjoilua odottamaan.

4. Halkaise omenat ja koverra niistä siemenkodat pois. Leikkaa omenanpuolikkaiden kuoresta pois pieni pala, jotta ne pysyvät paremmin paikoillaan. Nosta puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille, halkaistu pinta ylöspäin. Ripottele leikkauspinnalle kanelia ja lisää päälle voinokare.

5. Kypsennä omenia 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.

6. Valmista mantelikuorrute omenoiden kypsyessä. Kiehauta kattilassa margariini, vehnäjauhot, sokeri ja maito. Lisää joukkoon mantelilastut ja sekoita seos tasaiseksi.

7. Ota omenat uunista ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Jaa mantelikuorrute omenanpuolikkaiden pinnalle. Pane pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 6–8 minuuttia tai kunnes kuorrute on saanut kauniin kullanruskean värin ja omenat ovat kypsiä.

8. Vaahdota kerma ja lisää se riisipuuropohjaan sillä aikaa, kun omenat kypsyvät.

9. Tarjoa mantelikuorrutteiset omenat lämpiminä riisivaahdon ja viileän karpalokastikkeen kanssa jälkiruoaksi.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä