Kotivinkki

Joulun maustelimppu

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkuminaa
  • 2 tlanista
  • 1 dlleipäsiirappia
  • 10-11 dlhiivaleipäjauhoja

Voiteluun:

  • margariinia sulatettuna
  • ½ dlsiirappia
  • ½ dlvettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen murennettu hiiva, suola, kumina, anis ja siirappi.

2. Lisää jauhot ja loppuvaiheessa sulatettu rasva. Alusta taikina huolellisesti.

3. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa noussut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

5. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista tai pyöreää leipää ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.

6. Anna leipien kohota vielä noin ½ tunnin ajan ja pistele sitten pintaan haarukalla reikiä.

7. Paista leipiä uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Voitele leipien pinta paiston loppuvaiheessa halutessasi siirappivedellä.

8. Nosta uunista ja anna jäähtyä liinan alla.

MITÄ PIDIT?
0