Kotivinkki

Joulun kuppikakut

1 h
0
0

Näillä pikku kupeilla on korvatkin! Leivo söpöt joulun kuppikakut.
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset (12 kpl)

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 dlsulatettua voita tai margariinia (noin 100 g)
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlhasselpähkinärouhetta
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta

Kuppikakkujen pinnalle

  • 100 gtuorejuustoa
  • 50 gpehmeää voita
  • 2 ½–3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • pieni tilkka punaista elintarvikeväriä
  • nonparelleja
  • miniprezeleitä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Mittaa taikinan kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ennen koristelua.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset notkeaksi massaksi. Lisää massaan tarvittaessa vettä tai tomusokeria. Kuorrutus saa olla napakan kiinteää.

4. Laita kuorrutus pussiin ja pursota kuppikakkuhen päälle.

5. Koristele joulun kuppikakut vielä nonparelleilla. Leikkaa miniprezelit sopiviksi kahvoiksi ja työnnä ne kuppikakkuihin.

Ohje on julkaistu Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdessä (2015).

MITÄ PIDIT?
0