Joulun hedelmäinen kakku

1 h 35 min
4.5
0

Joulun hedelmäinen kakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

  • 225 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 4 kplmunaa
  • 200 gkuivattua aprikoosia (silputtuna)
  • 200 gkuivattuja viikunoita (silputtuna)
  • 200 gkuivattuja taateleita (silputtuna)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlinkivääriä
  • 3/4 dlsitruslikööriä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Lisää silputut hedelmät, ranskankerma sekä raastettu sitruunan kuori. (Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen pinta.) Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivat aineet. Lisää lopuksi likööri.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun noin kahden litran vetoiseen kakkuvuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa noin tunti ja 15 minuuttia. Peittele jäähtynyt kakku foliolla. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua ja se säilyy viileässä hyvin parikin viikkoa.

•Jos pakastat kakun, pakasta se viipaleina, jolloin voit ottaa esille juuri tarvittavan määrän ja sulatus käy nopeasti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä