Maku

Joulukinkku ruiskuoressa

10 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 h
Joulukinkku saa ruiskuoresta rapean ja maukkaan pinnan. Tällä ohjeella valmistettu joulukinkku on mehevän kypsä. Suosittelemme!
LA
MA
MU
3.6
1
Julkaistu 7.1.2007


Reseptin ainekset (1 kpl)

 • 8 kgkinkkua
 • 500 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis)
 • 1 dlsinappia
 • 22 gsinapinsiemeniä
Tulosta

Joulukinkku ruiskuoressa – ohje:

 1. Ota sulanut kinkku muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön ennen paistoa, jotta sen pinta ehtii lämmetä. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin ja nosta uunipannulle nahkapuoli ylöspäin.
 2. Testaa lihalämpömittari ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
 3. Työnnä lämpömittari sivusuunnassa pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Älä paina mittaria luuhun kiinni.
 4. Kypsennä kinkkua uunissa 125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 74 astetta. Sulata ruistaikina kinkun kypsyessä. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi.
 5. Nosta kinkku uunista. Poista paistopussi ja valuta halutessasi paistoliemi talteen ja käytä kastikkeeseen. Säädä uunin lämpö 275 asteeseen. Irrota kinkun nahka ja kamara terävällä veitsellä.
 6. Levitä sinappi kinkun pintaan ja nosta kaulittu ruistaikina kinkun päälle. Painele taikina tiiviiksi ja leikkaa ylimääräiset pois. Sivele ruiskuori vedellä ja painele sinapinsiemenet pintaan.
 7. Työnnä lihalämpömittari takaisin kinkkuun. Paista kinkkua ruiskuoressa uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 77 astetta ja ruiskuori on kypsä, noin 20 minuuttia.
1 kommentti