Joulukinkku ruiskuoressa
10 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
10 h Joulukinkku saa ruiskuoresta rapean ja maukkaan pinnan. Tällä ohjeella valmistettu joulukinkku on mehevän kypsä. Suosittelemme!
LA
MA
MU
3.6
Kuvat
Julkaistu 7.1.2007

Joulukinkku ruiskuoressa
Reseptin ainekset (1 kpl)
- 8 kgkinkkua
- 500 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis)
- 1 dlsinappia
- 22 gsinapinsiemeniä
Joulukinkku ruiskuoressa – ohje:
- Ota sulanut kinkku muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön ennen paistoa, jotta sen pinta ehtii lämmetä. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin ja nosta uunipannulle nahkapuoli ylöspäin.
- Testaa lihalämpömittari ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
- Työnnä lämpömittari sivusuunnassa pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Älä paina mittaria luuhun kiinni.
- Kypsennä kinkkua uunissa 125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 74 astetta. Sulata ruistaikina kinkun kypsyessä. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi.
- Nosta kinkku uunista. Poista paistopussi ja valuta halutessasi paistoliemi talteen ja käytä kastikkeeseen. Säädä uunin lämpö 275 asteeseen. Irrota kinkun nahka ja kamara terävällä veitsellä.
- Levitä sinappi kinkun pintaan ja nosta kaulittu ruistaikina kinkun päälle. Painele taikina tiiviiksi ja leikkaa ylimääräiset pois. Sivele ruiskuori vedellä ja painele sinapinsiemenet pintaan.
- Työnnä lihalämpömittari takaisin kinkkuun. Paista kinkkua ruiskuoressa uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 77 astetta ja ruiskuori on kypsä, noin 20 minuuttia.