4(7)
Jouluinen kakku
Kasvis
3 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 2 h 45 min
Tämän jouluisen kakun päällä kasvaa marsipaanista tehty kuusimetsä, joka on tosi helppo tehdä. Täyteläinen pohja on tummaa suklaakakkua ja väliin sipaistaan maitosuklaan ja luumun maustama herkullinen ja helppo mousse. Tähän kakkuun ei tarvita liivatetta!
21.12.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 palaa
Kakkupohja
200 gvoita (pehmeää)
3 1/2 dlfariinisokeria
4 kplmunaa
1 1/2 dlruokakermaa (tai maitoa)
150 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
4 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
Täyte
2 dlkuohukermaa
200 gmaustettua rahkaa (luumu-kaneli)
100 gmaitosuklaata
Kuorrutus
2 dlkuohukermaa
400 gvaniljarahkaa
1/2 dltomusokeria
Marsipaanikuuset
10 kplsuolatikkua
100 gmarsipaania (valkoista)
100 gmarsipaania (vihreää)
Lisäksi
koristerakeita tai nomparelleja, pestyjä muovieläimiä

Jouluinen kakku – ohje:

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon ruokakerma.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Anna suklaan hieman jäähtyä.

Yhdistä kuivat aineet. Nostele ne varovasti nuolijan avulla taikinaan. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuutta, kunnes pohjaan pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se sitten vuoastaan.

Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä 2–3 kerrokseksi.

Valmista joulukakun täyte. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Sekoita siihen rahka. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa. Anna suklaasulan jäähtyä. Lisää se ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Levitä täyte kakkupohjien väliin. Aseta kakun päälle pieni lautanen painoksi ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Levitä kuorrutus aaltoilevasti joulukakun päälle ja reunoille.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutaman tunnin ajan.

Valmista marsipaanikuuset. Pyörittele valkoiset ja vihreät marsipaanit kartionmallisiksi kuusiksi. Kierittele ne lopuksi vihreissä koristerakeissa tai nonparelleissa.

Työnnä jokaiseen kuuseen varovasti suolatikku. Tee puiden rungoista hieman eri pituiset, jotta saat elävän kuusimetsän.

Tee puisella varrastikulla kakkuun valmiita reikiä, joihin marsipaanikuusten suolatikkujalat on helppo työntää. Koristele joulukakku halutessasi pestyillä muovieläimillä juuri ennen tarjoamista.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää ruokakerma. Sulata paloiteltu suklaa.
Vaihe 2
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
Vaihe 3
Nostele kuivat aineet nuolijan avulla taikinaan.
Vaihe 4
Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vaihe 5
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta.
Vaihe 6
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pohjaan pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Leikkaa pohja täysin jäähtyneenä 2–3 kerrokseksi.
Vaihe 7
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Sulata paloiteltu suklaa ja lisää se jäähtyneenä kerma-rahkaseokseen. Levitä täyte kakkupohjien väliin.
Vaihe 8
Pyörittele valkoiset ja vihreät marsipaanipalat kartionmallisiksi kuusiksi. Kierittele ne koristerakeissa tai nonparelleissa. Työnnä kuusiin varovasti suolatikut.
Vaihe 9
Levitä kuorrutus aaltoilevasti joulukakun päälle ja reunoille. Viimeistele kakku marsipaanikuusilla juuri ennen tarjoamista. Halutessasi voit koristella kakun puhtaiksi pestyillä muovieläimillä. Asettele ne kuusten lomaan.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.