Maku

Joulukakku

3 h 45 min
4
0

Joulukakku

Joulukakun päällä kasvaa marsipaanista tehty kuusimetsä, joka on tosi helppo tehdä. Täyteläinen pohja on tummaa suklaakakkua ja väliin sipaistaan maitosuklaan ja luumun maustama herkullinen ja helppo mousse. Tähän kakkuun ei tarvita liivatetta!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Kakkupohja

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 1/2 dlfariinisokeria
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlruokakermaa (tai maitoa)
  • 150 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustettua rahkaa (luumu-kaneli)
  • 100 gmaitosuklaata

Kuorrutus

  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 gvaniljarahkaa
  • 1/2 dltomusokeria

Marsipaanikuuset

  • 10 kplsuolatikkua
  • 100 gmarsipaania (valkoista)
  • 100 gmarsipaania (vihreää)

Lisäksi

  • koristerakeita tai nomparelleja, pestyjä muovieläimiä

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 45 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon ruokakerma.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Anna suklaan hieman jäähtyä.

Yhdistä kuivat aineet. Nostele ne varovasti nuolijan avulla taikinaan. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuutta, kunnes pohjaan pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se sitten vuoastaan.

Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä 2–3 kerrokseksi.

Valmista täyte. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Sekoita siihen rahka. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa. Anna suklaasulan jäähtyä. Lisää se ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Levitä täyte kakkupohjien väliin.  Aseta kakun päälle pieni lautanen painoksi ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Levitä kuorrutus aaltoilevasti kakun päälle ja reunoille.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutaman tunnin ajan.

Valmista marsipaanikuuset. Pyörittele valkoiset ja vihreät marsipaanit kartionmallisiksi kuusiksi. Kierittele ne lopuksi vihreissä koristerakeissa tai nonparelleissa.

Työnnä jokaiseen kuuseen varovasti suolatikku. Tee puiden rungoista hieman eri pituiset, jotta saat elävän kuusimetsän.

Tee puisella varrastikulla kakkuun valmiita reikiä, joihin marsipaanikuusten suolatikkujalat on helppo työntää. Koristele kakku halutessasi pestyillä muovieläimillä juuri ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä