Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, piparkakkumauste ja suola. Lisää kuivat aineet ja muna voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin tunti ennen kaulimista.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Ota taikinasta piparkakkumuotilla keksejä pellille. Paista keksit kypsiksi noin 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä puolelle jäähtyneistä kekseistä vadelmamarmeladia ja paina toinen keksi kanneksi.
Vatkaa valkuainen kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunan mehu. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Levitä pikeerikuorrutusta kekseille. Ripottele kostealle kuorrutukselle pakastekuivattua vadelmaa ja rouhittua pistaasia.