Kotivinkki

Jouluiset maustesilakat

23 h 20 min
2.3
0

Jouluiset maustesilakat

Nämä maustesilakat muistuttavat anjovista tai matjessilliä. Tässä ohjeessa liemi on myös maustekastike. Perinteisesti silakkafileet graavataan tai ”kypsennetään pehmeiksi” etikkaisessa liemessä, valutetaan ja maustetaan varsinaisella maustekastikkeella.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Mausteseos

  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmerisuolaa (hienoa)
  • ½ dlvettä
  • ½ rklkokonaisia valkopippureita rouhittuna
  • ½ tlneilikkaa
  • 2laakerinlehteä
  • 2 rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Viimeistelyyn

  • ½–1sitruunan mehu

Tee näin

23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h

1. Sekoita kulhossa sokeri, suola, vesi, rouhitut pippurit, neilikka, laakerinlehdet ja tilli.

2. Vetäise silakan fileet irti nahasta sormin.

3. Yhdistä mausteseos ja silakkafileet. Sekoita hyvin ja peitä kulho. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita välillä maustumisen aikana.

4. Nosta silakat tarjolle ja viimeistele maku vastapuristetulla sitruunan mehulla. Maustesilakat säilyvät hyvin suljetussa astiassa jääkaapissa jopa viikon.

MITÄ PIDIT?
2.3
Katso myös nämä