Maku

Jouluiset maapähkinävoikeksit

25 min
5
0

Jouluiset maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoikeksit (peanut butter cookies) ovat varsinainen amerikkalainen klassikko, ja kekseistä saa jouluisen version helposti valkosuklaalla ja strösseleillä koristelemalla.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 115 gvoita
  • 1 1/4 dlfariinisokeria
  • 1/2 tlvaniljauutetta (valinnainen)
  • 1 kplmunaa
  • 115 gmaapähkinävoita (löysähköä)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa

Koristeluun

  • 150 gvalkosuklaata
  • strösseleitä (puna-vihreitä)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Ota voi, maapähkinävoi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, parin minuutin ajan. Lisää vaniljauute ja kananmuna, vatkaa vielä n. 1 min ajan kunnes seos on kuohkeaa. Vatkaa huoneenlämpöinen maapähkinävoi joukkoon.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Kääntele jauhot märkien aineiden joukkoon kunnes ainekset ovat yhdistyneet.
Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan 2-3 cm kokoisia palluroita ja asettele ne muutaman sentin päähän toisistaan leivinpaperille.
Painele pallurat litteämmiksi haarukan avulla, paina haarukalla ristikkäiset kuviot keksien pintaan.
Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ritilällä.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Kasta keksit puoliksi valkosuklaaseen, anna ylimääräisen suklaan valua. Ripottele pinnalle strösseleitä kun suklaa ei ole vielä kuivunut. Laita keksit hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä