Maku

Jouluiset Aleksanterinleivokset

1 h 40 min
5
0

Jouluiset Aleksanterinleivokset

Joulun uudessa hittileivonnaisessa maistuu omena-kanelimarmeladi!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 300 gomena-kanelimarmeladia (Dronningholm tähtitorttu marmeladi)
  • 250 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 5 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 1 kplkeltuainen

Vihreäkuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1½ tlvihreää elintarvikeväriä

Valkoinenkuorrutus

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • strösseliä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kuutioi pehmeä voi. Vaahdota voi ja sokerit. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja lisää keltuainen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina levyksi ja kääri taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin jähmettymään tunniksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmista taikinoista noin 20×30 kokoinen levy leivinpaperin päällä. Levitä omena-kanelimarmeladi toiselle levylle. Nosta toinen taikinalevy varovaisesti marmeladin päälle. Jos taikina hajoaa siirrossa paikkaa säröt ja käännä peltien avulla hajonnut pohja alimmaiseksi.

Paista aleksanterinleivonnaisia uunissa 200 asteessa noin puolituntia. Anna jäähtyä ja siirrä varovaisesti pois pelliltä. Sekoita vihreän ja valkoisen kuorrutteen ainekset hyvin keskenään. Leivitä vihreäkuorrute tasaisesti leivoslevyn pinnalle. Laita valkoinenkuorrute pursotuspussiin ja pursota pituussuunnassa raitoja. Ripottele strösselit pinnalle ja anna kuorrutteen kovettua.

Leikkaa veitsellä leivoslevy pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa molemmista puolikkaista 9 kolmiota. Leivokset ovat valmiita nautittaviksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä