Maku

Jouluinen vuokaleipä

2 h 25 min
3.5
1

Jouluinen vuokaleipä

KA
LA
MA
MU
1
3.5
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 6 dlkotikaljaa
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 1/2 dlhunajaa
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1/2 rklfenkolinsiemeniä
  • 1/2 rklkuminaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Sekoita huoneenlämpöiseen kotikaljaan hiiva, hunaja ja 3–4 dl jauhoja, kunnes saat vellimäisen taikinajuuren. Nosta kulho peiteltynä lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi, tai kunnes juuri kuplii.
Rouhi pähkinöitä hiukan työlaudalla. Lisää juureen pähkinät, karpalot, mausteet ja öljy.
Alusta taikinaan jauhoja, kunnes saat pehmeän, mutta kimmoisan taikinan.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele molemmat taikinat leipävuoan pituisiksi pötköiksi. Voitele vuoat ennen kuin nostat taikinat niihin.
Anna vuokaleipien kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Paista jouluisia vuokaleipiä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
•Glögihetkeen jouluisen vuokaleivän kanssa tarjottaviksi sopivat juustot.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä