Maku

Jouluinen röstiannos

50 min
4.7
0

Jouluinen röstiannos

GL
0
4.7
Teksti Annika Elomaa, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Punajuurirösti

  • 500 gporkkanaa
  • 250 gsipulia
  • 250 gpunajuurta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 3 rklhunajaa

Piparjuurikastike

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 tlpiparjuurta (raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 300 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 100 gmätiä (merilevä)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Tee piparjuurikastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita mausteet ranskankermaan.

Valmista röstit. Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon mausteet ja anna mehustua vartin ajan. Purista ylimääräinen neste pois. Lisää raasteeseen munat.

Nostele 8 röstikekoa voidellulle leivinpaperille ja painele seos litteäksi ympyräksi. Valuta päälle voisulaa ja hunajaa ja paista röstejä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Nosta jouluiset röstit lautasille hieman jäähtyneinä ja asettele röstiannoksen päälle lohta, piparjuurikastiketta ja mätiä.

Vinkki!

Mädin näköinen musta merilevävalmiste valmistetaan levästä patentoidulla valmistusmenetelmällä. Tuote on rasvaton, kaloriton ja kolesteroliton. Se ei värjää, joten sitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa, terriineissä, kylmissä ja lämpimissä kastikkeissa sekä voileipäkakuissa.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä