Kotivinkki

Jouluinen puolukkamoussekakku

3.6
0

Jouluinen puolukkamoussekakku

Koristele puolukkamoussekakun reunat piparkakuilla ja ripottele pinnalle puolukoita.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 175kaurakeksejä
  • 75 gvoita
  • 2 tlpiparkakkumaustetta

Puolukka-tuorejuustotäyte

  • 7liivatetta
  • 200 gpuolukoita
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 dlkermaa
  • 3kananmunanvalkuaista
  • 2 rklvettä

Koristeluun

  • puolukoita, pieniä piparkakkuja
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi.
2. Aja kaurakeksit hienoksi muruksi monitoimikoneen teholeikkurilla varustetussa kulhossa tai laita keksit muovipussiin ja rullaa ne hienoksi muruseokseksi kaulimella.
3. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella.
4. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
6. Yhdistä puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset tanakaksi vaahdoksi, joka pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
7. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti nuolijalla pohjaa myöten sekoittaen.
8. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi käsin. Lisää ne kuumaan vesitilkkaan ja anna sulaa. Älä keitä. Kaada liivateseos ohuena norona kokoa ajan sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen.
9. Lisää lopuksi valkuaisvaahto 2–3 erässä rauhallisesti pohjaa myöten nostelemalla sekoittaen.
10. Kaada tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
11. Irrota vuoan reunat ja nosta puolukkamoussekakku tarjoiluvadille. Koristele reunat piparkakuilla ja ripottele pinnalle puolukoita. Ripaus tomusokeria siivilän läpi pöllytettynä viimeistelee puolukkamoussekakun.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä