Maku

Jouluhauki

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
4.2
1
Julkaistu: 8.1.2006


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 2000 ghaukea
  • 1 rklmerisuolaa
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 rklruohosipulia

Kastike

  • 1 kplsipulia
  • 30 gvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkalalientä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
Tulosta

Huuhdo hauki hyvin ja nosta se joko kalakattilaan tai muuhun mahdollisimman laakeaan kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle syntyvä vaahto tarkkaan pois.

Lisää mausteet ja anna hauen kiehua hiljaa poreillen kypsäksi. Kala on kypsää kun selkäevät irtoavat kevyesti nyppäisemällä. Jäähdytä hetki liemessä.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen silputtu sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sipulipalat ovat läpikuultavia ja pehmeitä.

Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Kaada joukkoon 3 desiä kalan keitinlientä ja kerma koko ajan sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää ruohosipuli ja mausta kastike tarvittaessa suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Tarkista maku. Nosta jouluhauki vadille.

Tarjoa jouluhauki kastikkeen ja perunoiden kanssa.

1 kommentti