Maku

Joulubebeet

3 h 25 min
3
0

Joulubebeet

Teksti Saara Törmä
Kuvat Sonja Suominen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Vaniljakiisseli

  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 100 gvoita
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 1 1/2 dlappelsiinimarmeladia

Päälle

  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1 1/2 rklkahvijuomaa
  • 16 kplpekaanipähkinöitä

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 25 min

Tee pohjat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Tarvitset 32 leivosvuokaa. Voitele ja korppujauhota 16 leivosvuokaa. Jaa piparkakkutaikina 16 osaan ja painele taikinapalat vuokiin. Voitele ja jauhota loput vuoat ulkopuolelta. Nosta voidellut vuoat taikinalla täytettyihin vuokiin. Taikina jää siis kahden vuoan väliin loukkuun. Paista 25 minuuttia. Irrota pohjat vuoista vasta, kun ne ovat jäähtyneet.

Tee vaniljakiisseli. Mittaa vesihaudekattilan yläosaan sokeri ja maissitärkkelys, sekoita. Lisää kerma ja munat. Kypsennä vesihauteessa, samalla vatkaten, kunnes seos sakenee. Tasoita kiisseli tarvittaessa
sauvasekoittimella ja jäähdytä. Lisää pehmeä voi pienissä erissä, samalla vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Sekoita marmeladi haarukalla notkeaksi ja jaa leivosvuokien pohjille.

Levitä vaniljakreemi marmeladin päälle ja tasoita veitsellä. Nosta leivokset kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Voit myös pakastaa leivokset kuorruttamatta.

Sekoita kuorrute tomusokerista ja kahvista. Valuta seosta kylmille tai jäisille joulubebee-leivoksille. Koristele bebee-leivokset pekaanipähkinöillä. Jäiset, kuorrutetut joulubebeet  sulavat tarjolle puolessa tunnissa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä