Josefiinan pikkuleivät

13 h
3.5
0

Josefiinan pikkuleivät

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmanteleita
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja jatka vaahdotusta vielä hetki.
Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja muotoile palloksi.
Kelmuta taikina ja pane jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Pehmitä taikinaa sen verran, että kauliminen on mahdollista. Kauli taikina ohueksi jauhoja avuksi käyttäen.
Leikkaa taikinasta vinoneliöitä. Pane jokaisen keksineliön keskelle halkaistu manteli.
Nosta Josefiinan pikkuleivät jauhotetun lastan avulla leivinpaperoidulle pellille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja pursota koristeita Josefiinan pikkuleipien päälle. Anna kuivua.
•Jos taikina tuntuu liian murenevaiselta työstettäväksi, niin lisää siihen 1–2 rkl kermaa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä