Kotivinkki

Jos tykkäät porkkanakakusta, kokeile tätä kesäkurpitsa-banaanikakkua!

1 h 55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 40 min
Kesäkurpitsa-banaanikakku on mehevä ja juuri sopivan makea.
3.2
0
Julkaistu 11.9.2017


Reseptin ainekset (12–15 palaa)

  • 2kananmunaa
  • 1 ½ dlkookossokeria
  • 1kypsä banaani
  • 1 ½ dlkesäkurpitsaa raasteena
  • 1sitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 100 gvoita sulatettuna

Voiteluun

  • voita
  • vehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 100 gtuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • ½ dljuoksevaa hunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dlvispikermaa
Tulosta
  1. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Muussaa banaani ja raasta kesäkurpitsa. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon varovasti käännellen banaanisose, kesäkurpitsaraaste, kuivat aineet, jogurtti ja voisula.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  4. Kumoa kesäkurpitsa-banaanikakku hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
  5. Sekoita kulhossa tuorejuusto, hunaja ja sitruunamehu. Vaahdota vispikerma ja yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele kesäkurpitsa-banaanikakku kesäkurpitsa- ja sitruunasuikaleilla.
Kommentoi »