3,2(13)
Jos tykkäät porkkanakakusta, kokeile tätä kesäkurpitsa-banaanikakkua!
1 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 40 min
Kesäkurpitsa-banaanikakku on mehevä ja juuri sopivan makea.
11.9.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12–15 palaa
2kananmunaa
1 ½ dlkookossokeria
1kypsä banaani
1 ½ dlkesäkurpitsaa raasteena
1sitruunan kuori raastettuna (luomu)
3 dlvehnäjauhoja
1 ½ tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlkanelia
1 dlturkkilaista jogurttia
100 gvoita sulatettuna
Voiteluun
voita
vehnäjauhoja
Kuorrutus
100 gtuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½ dljuoksevaa hunajaa
1 rklsitruunamehua
1 dlvispikermaa
  1. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Muussaa banaani ja raasta kesäkurpitsa. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon varovasti käännellen banaanisose, kesäkurpitsaraaste, kuivat aineet, jogurtti ja voisula.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  4. Kumoa kesäkurpitsa-banaanikakku hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
  5. Sekoita kulhossa tuorejuusto, hunaja ja sitruunamehu. Vaahdota vispikerma ja yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele kesäkurpitsa-banaanikakku kesäkurpitsa- ja sitruunasuikaleilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.