Maku

Joonaksen simppeli lihamureke

50 min
0
0

Joonaksen simppeli lihamureke

Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 30 gsipulikeittoaineksia
  • 1 dlkermaviiliä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Lisäksi

  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Pane uuni päälle 200 asteeseen. Ravista sipulikeittopussi kunnolla sekaisin ja kumoa siitä puolet kulhoon kermaviilidesin kanssa. Sekoita hyvin ja anna turvota 5–10 minuuttia. Kumoa jauheliha kulhoon ja sekoita mureketaikina tasaiseksi.

Kostuta kädet vedellä tai öljytilkalla ja painele taikina tasaiseksi kerrokseksi uunivuokaan.

Ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Käytä hyvin sulavia juustoja, kuten emmentalia.

Paista mureketta noin 1/2 tuntia, kunnes siitä valuva neste on kirkasta. Kypsyyden tarkistat helposti tikulla tai haarukalla. Anna murekkeen vetäytyä hetkisen ja paloittele mureke.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä