Maku

Jokiraputartar

4 h 25 min
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Nina Kellokoski

Ainekset (4 annosta)

  • 10 kplkeitettyä rapua
  • 50 gruisleipäviipaletta (kuutioituna)
  • 1 kplpunasipulia (kuutioituna)
  • 1/2 dllehtiselleriä (kuutioituna)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tillipesto

  • 75 gtuoretta tilliä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsinappia

Koristeluun

  • 1/2 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 4 kplkeitettyä rapua
  • 100 gmätiä

Tee näin

4 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN4 h

Kuori ravut ja pilko liha pieniksi kuutioiksi. Kiehauta desi vettä kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Ryöppää sellerikuutiot nopeasti, siivilöi ne ja jäähdytä. Sekoita rapujen joukkoon ruisleipä, sipuli ja varsiselleri. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Pane tartar tekeytymään jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.

Mittaa tilli, oliiviöljy, etikka, hunaja ja sinappi monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.

Asettele salaatinlehtiä annoslautasille. Muotoile päälle keko raputahnasta ja koristele annos kokonaisella jokiravulla, mädillä ja kehäkukalla. Viimeistele jokiraputartar tillipestolla. Tarjoa raputartarin kanssa tuoretta leipää.

Voit käyttää jokiraputartariin myös pakasterapuja.
MITÄ PIDIT?
4