Maku

Jogurttikakku ja haudutetut raparperit

1 h 15 min
0
0

Jogurttikakku ja haudutetut raparperit

Jogurtti tekee kakusta mahtavan mehevän ja maukkaan! Hauduta muutama raparperin varsi sokeriliemessä kattilassa. Lusikoi pehmeät raparperi kakkupalan päälle ja viimeistele lorauksella siirappista lientä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuola
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 dlturkkilaistajogurttia
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 kplkananmunia
  • 1 tlvaniljasokeria

Raparperit

  • 300 graparperia
  • 4 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatanko

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.

Raasta pestyn puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste sokerin joukkoon.

Sekoita sokeriin jogurtti, oliiviöljy, kananmunat ja vaniljasokeri.

Yhdistä taikinaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.

Leikkaa raparperit muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Lisää mukaan halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja lisää joukkoon raparperipalat. Anna porista 5 minuuttia kunnes raparperi on pehmeää.

Lusikoi kakkupalan päälle raparperia ja sokerilientä.

Vinkki!

Ota pehmentyneet raparperit keitinliemestä. Jatka sokeriliemen kiehuttamista keskilämmöllä hetki kunnes liemi paksuuntuu siirappiseksi!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä