Maku

Jogurtti-pannacotta ja marsala-aprikoosit

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
MU
GL
3.6
4
Julkaistu: 15.12.2010


Ainekset (6 annosta)

  • 5 kplliivatelehteä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 2 1/2 dlturkkilaista jogurttia

Lisäksi

  • 200 gkuivattua aprikoosia
  • 2 dlmantelilikööriä (tai Marsala)
  • 1 rklsokeria
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 kplvaniljatankoa

Koristeluun

  • 1 dlpistaaseja
Tulosta

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta sekoitellen ja jätä jäähtymään. Poista jäähtyneestä kermaseoksesta vaniljatanko ja huuhtele se. Sekoita kermaseos jogurtin joukkoon. Kiehauta tilkka vettä, ja liuota puristellut liivatteet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada annosmaljoihin. Peitä jälkiruoat kelmulla, ja nosta viileään hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa aprikoosit neljään osaan. Mittaa kattilaan viini, sokeri, kanelitanko, kermaseoksesta poistettu vaniljatanko ja aprikoosit. Kiehauta, ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Kytke lämpö pois, ja anna aprikoosien maustua liemessä tarjoiluhetkeen asti. Poista marsala-aprikoosien liemestä kaneli- ja vaniljatangot ennen tarjoilua. Nosta jokaiselle jogurtti-pannacottalle aprikoosipaloja ja kaada marsalakastiketta päälle. Koristele jogurtti-pannacotta ja marsala-aprikoosit rouhituilla pistaaseilla. •Marsalaviinin sijasta voit käyttää mantelilikööriä tai myös muuta makeaa jälkiruokaviiniä, esimerkiksi tokajinviiniä tai madeiraa.

4 kommenttia