Jerk-broilerit

2 h 30 min
4
1

Jerk-broilerit

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gbroilerin rintaleikkeitä

Jerk-marinadi

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1/2 kplkesäsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko kesäsipuli ja sen varsi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki marinadin ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Nosta broilerifileet kulhoon, kaada päälle marinadi ja kääntele huolellisesti. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kypsennä jerk-broilerifileitä uunissa noin 20 minuuttia, läpikypsiksi.

Maistele jerk-broilereita pähkinäperunoiden ja vihreän salaatin kanssa. Seuraksi sopii kevytranskankerma sekä sambal oelek -chilikastike.

Vinkki!

Jerk on jamaikalainen mausteseos, jota on perinteisesti käytetty kanan ja lihan marinoimiseen.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä