Jennyn pikapasta

20 min
4
0

Jennyn pikapasta

MU
LA
0
4
Teksti Saara Törmä, Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 2 rklrusinoita
  • 3 kplanjovista
  • 1/2 dlpunaviiniä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gtäysjyväpastaa
  • 1 dlvihreitä papuja (pakaste)

Pinnalle

  • 20 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 dlrucolaa
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pane pastan keitinvesi kiehumaan.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyree, mantelirouhe, rusinat ja anjovikset. Paista aineksia muutaman minuutin ajan, kunnes anjovis on hajonnut.

Lisää viini ja kiehauta. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna makujen tasaantua miedolla lämmöllä pastan ja papujen keittämisen ajan.

Upota pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun pasta on 2 minuuttia vaille kypsää, kumoa joukkoon pavut. Anna kypsyä vielä 2 minuuttia ja valuta. Kääntele pasta ja pavut pannulle kastikkeen joukkoon.

Kumoa pikapasta lautaselle ja vuole pinnalle parmesaanilastuja. Nosta annoksen päälle lisäksi rucolaa ja purista joukkoon sitruunaa. Nauti Jennyn pikapasta heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä