Kotivinkki

Jauhelihatäytteiset munakoisot – ihastu suosikkipastakastikkeen innoittamaan makumaailmaan

40 min
4
0

Jauhelihatäytteiset munakoisot saavat inspiraationsa suosikkipastakastikkeesta, bolognesesta! Tässä reseptissä kastike taipuu loistavasti munakoison täytteeksi, mutta samalla idealla voit täyttää myös kesäkurpitsat.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Jauhelihatäytteiset munakoisot

  • 2munakoisoa (à n. 225 g)
  • 1pieni sipuli
  • 2 rklöljyä
  • 200 gjauhelihaa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1lihaliemikuutio
  • 1 tlkuivattua oreganoa tai timjamia
  • 1 tlsokeria
  • ½ dltuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
  • (suolaa)
  • 100 gjuustoraastetta (esim. goudaa)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Jauhelihatäytteiset munakoisot valmistuvat näin:

  1. Pese munakoisot. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Koverra lusikalla munakoisoista sisus pois. Levitä munakoisoveneet leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Leikkaa munakoison sisus veitsellä pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää jauheliha ja sipulit. Ruskista. Lisää joukkoon munakoison sisus. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattimurska, lihaliemikuutio, oregano, sokeri ja hienonnetut yrtit. Kypsennä viitisen minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa.
  4. Lusikoi jauhelihakastiketta munakoisojen sisälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä jauhelihatäytteisiä munakoisoja 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia ja tarjoile.
MITÄ PIDIT?
4