Kotivinkki

Jauhelihapihvit, pastaa ja vuohenjuustokastike

0
0

Jauhelihapihvit, pastaa ja vuohenjuustokastike

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

JAUHELIHAPIHVIT:

  • 300 gjauhelihaa
  • 3luomukananmunan keltuaista
  • 1 dlkuohukermaa
  • ½ tlsuolaa
  • 4-5kierrosta pippurimyllystä
  • noin 1½ dlkorppujauhoa
  • kuorruttamiseen margariinia
  • öljyä paistamiseen

PASTA:

  • 350-400 gnauhapastaa
  • 2kasvisliemikuutiota

VUOHENJUUSTOKASTIKE:

  • 150 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 1½ rklkermaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • ½-1 tlsinappia
  • ripaussuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pane jauheliha tehosekoittimen­ kulhoon ja lisää joukkoon keltuaiset sekä piparjuurikerman valmistuksesta jäänyt kuohukerma varovaisesti ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

2. Muotoile löysästä taikinasta pihvejä kostutetuin käsin ja kääntele pihvit molemmin puolin korppujauhoissa laakealla lautasella. Nosta pannulle ja paista keskilämmöllä margariinin ja voin seoksessa kypsiksi molemmin puolin.

3. Keitä pasta al dente kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä.

4. Yhdistä keskenään vuohenjuustokastikkeen ainekset ja tarjoa kastike kypsien jauhelihapihvien ja valutetun pastan kanssa.
 

Vinkki!

Hyödynnä kuivahtaneet leipäkannikat korppujauhon valmistukseen. Valmista ylijääneistä val­kuaisista marenkeja. Vaahdota valkuaiset kulhossa ja lisää vaahdon sekaan vähitellen 2 dl sokeria koko ajan seosta vaahdottaen. Nostele pieniä marenkikekoja leivinpaperille uunipellille ja paista 100 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat kevyitä ja kuivia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä